مروری بر تاثیر میکروپلاستیک‌ها بر اکوسیستم‌های آبی
کد مقاله : 1081-MSRI2
نویسندگان
سارا رنجبر اسلاملو *1، فاطمه شایسته2
1دانشگاه
2گروه شیلات دانشگاه هرمزگان بندرعباس ایران
چکیده مقاله
پلاستیک‌ها از حدود 60 سال پیش اختراع شده‌اند و با سرعت فزاینده‌ای تولید می‌شوند، و این منجر به نگرانی‌های زیست‌محیطی شده‌اند. 80 درصد آلودگی دریایی ناشی از پلاستیک است و هر سال حدود 8 تا 10 میلیون تن زباله پلاستیکی به اقیانوس‌ها راه می‌یابند. میکروپلاستیک‌ها، ذرات پلاستیکی با اندازه کمتر از 1 میلی‌متر، به عنوان یک تهدید جدی برای اکوسیستم‌های آبی شناخته می‌شوند. آن‌ها از منابع اولیه و ثانویه به وجود می‌آیند و می‌توانند در زنجیره غذایی، اکوسیستم‌های دریایی و حتی سلامت انسان تأثیرگذار باشند. میکروپلاستیک‌ها می‌توانند در زنجیره غذایی، اکوسیستم‌های دریایی و حتی سلامت انسان تاثیر‌گذار باشند. این ذرات می‌توانند از طریق بلع مستقیم یا انتقال تروفیک (انتقال از طریق زنجیره غذایی) در بدن موجودات زنده انباشته شوند. اندازه، تراکم، فراوانی، زیست‌انباشتگی و رنگ میکروپلاستیک‌ها بر فراهمی زیستی آن‌ها تأثیر می‌گذارد. این آلاینده ممکن است برای انسان‌ها از طریق مصرف غذاهای دریایی نیز آسیب‌زا باشد. برای حذف میکروپلاستیک‌ها از منابع آبی، روش‌های مختلف فیزیکی، شیمیایی و زیستی استفاده می‌شود.
کلیدواژه ها
میکروپلاستیک‌ها، آلودگی دریا، فراهمی زیستی، آلودگی پلاستیک، انتقال تروفیک
وضعیت: پذیرفته شده برای ارائه شفاهی