تأثیر سطوح مختلف مکمل غذایی اکسید روی بر عملکرد رشد و فعالیت آنزیم‌های گوارشی در میگوی سفید غربی (Penaeus vannamei)
کد مقاله : 1092-MSRI2
نویسندگان
محمد شیخ اسدی، ایمان سوری نژاد *
دانشگاه هرمزگان
چکیده مقاله
در مطالعه حاضر اثر سطوح مختلف مکمل غذایی اکسید روی بر شاخص‌های رشد، بازماندگی و فعالیت آنزیم‌های گوارشی میگوی سفید غربی به مدت 90 روز بررسی شد. بدین منظور، میگوها با میانگین وزن اولیه 11/0± 27/3 گرم در تانک‌های فایبرگلاس 300 لیتری با تراکم 40 عدد میگو در هر تانک، در قالب چهار تیمار مختلف با سطوح 10، 20 و 40 میلی‌گرم در کیلوگرم غذا از مکمل خوراکی حاوی اکسید روی و تیمار کنترل (بدون افزودنی) با 3 تکرار غذادهی شدند. در انتهای دوره شاخص‌های رشد شامل میانگین افزایش وزن بدن، درصد افزایش وزن بدن، ضریب رشد ویژه و ضریب تبدیل غذایی، درصد بازماندگی و فعالیت آنزیم‌های گوارشی با تیمار کنترل مورد مقایسه قرار گرفت. نتایج نشان داد که استفاده از سطوح مختلف اکسید روی در جیره غذایی موجب بهبود معنی‌دار شاخص‌های رشد و بازماندگی می‌گردد، به طوری که مناسب ترین افزایش وزن بدن، نرخ رشد ویژه و ضریب تبدیل غذایی در تیمار اکسید روی 20 میلی‌گرم مشاهده شد (05/0>p). در رابطه با فعالیت آنزیم-های گوارشی، نتایج حاکی از افزایش معنی‌دار فعالیت آنزیم‌های آمیلاز، لیپاز و پروتئاز در تیمارهای آزمایشی در مقایسه با تیمار کنترل بود (05/0>p). نتایج این تحقیق نشان داد که سطح 20 میلی‌گرم در کیلوگرم اکسید روی در جیره غذایی، می‌تواند جهت بهبود عملکرد رشد، بازماندگی و فعالیت آنزیم‌های گوارشی میگوی سفید غربی مورد استفاده قرار گیرد.
کلیدواژه ها
آنزیم‌های گوارشی، اکسید روی، شاخص‌های رشد، میگوی سفید غربی
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر